Laden…
0494 89 97 19
Donkerstraat 2, Neerijse

Natural Flow Dance

Info: kath.bridoux@hotmail.com

Inschrijven bij kath.bridoux@hotmail.com
meer info op www.innata.be

Wanneer 
28/9  - 9/11  - 7/12
van 19h tot 21h30

avonden zijn apart te volgen
 

Begeleiding 
Kathlien Bridoux

Prijs
25 euro  per avond , op voorhand inschrijven

Waar 
Schoenvrije bovenzaal eQiLibre
Donkerstraat 2, 3040 Neerijse

Meebrengen
Flesje water
sokken
dekentje
sjaal

Natural Flow Dance

We bewegen om onszelf te ervaren, in de diepte van ons lichaam. We dansen als bevrijding, zodat onze levensenergie weer vrij kan stromen. Via muziek verkennen we de specifieke energieën van de natuurelementen en beleven hoe we in relatie staan tot elk element verbonden aan vrouwenthema’s. We besteden speciale aandacht aan het bekken, zetel van de vrouwelijke kracht.

Natural Flow Dance is niet zomaar wat dansen, het is geen party. Het doel is om, vanuit ontspanning en verbinding met onszelf, in beweging te gaan. We bouwen dit langzaam op, geven veel aandacht aan het openen en soepel maken van ons lichaam. We laten de prikkels van de buitenwereld vervagen en zinken beetje bij beetje in onszelf. Vanuit deze verbinding ontdekken we hoe het is om te bewegen. De muziek is een middel om gemakkelijk in een flow te geraken, voorbij onze rationele en observerende mind. Zo kan een binnenwereld zich openen, tonen en uiten. We dansen dan ook soms in het donker of zelfs geblinddoekt, om het contact met onze innerlijke beelden te verruimen. Van hieruit laten we ons inspireren om wat er zich in onze innerlijke wereld beweegt om te zetten in beeld. Zonder dat het mooi hoeft te zijn.
Tijdens deze avonden ontmoeten we onszelf, in beweging en in stilte. We verwelkomen wie we zijn wanneer we kunnen zinken in onze binnenwereld en thuiskomen in ons lichaam.

Een dansreeks met aandacht voor:

  • Opwarming : op een eenvoudige manier meer lichaamsbewustzijn creëeren door zelfmassage en yoga
  • Dansflow:  je lichaam op een zachte en vriendelijke manier activeren om soepel en fit te blijven, met speciale aandacht voor het bekken, zetel van je vrouwelijke kracht door middel van geleide bewegingen
  • Expressie: vanuit een bewust bewegen  jezelf ervaren in vrijheid. In het donker dansen we met en voor onszelf
  • Creativiteit: geïnspireerd vanuit de dans zetten we iets in vorm. We brengen zo in beeld wat er zich in onze innerlijke wereld beweegt.
  • Verdieping in de natuurelementen: inzicht in de bouwstenen waarmee we onszelf vormgeven. Deze thema’s worden doorheen de reeks uitvoerig verkend.
  • Integratie: ontspanning, visualisatie en uitwisseling in groep
We laten ons inspireren door invloeden uit de hedendaagse, traditionele, afrikaanse, arabische en latino dans en muziek. Danservaring is niet noodzakelijk. Je kan een betekenisvolle ervaring opdoen zonder voorkennis of leningheid. Deze dansontmoetingen zijn geschikt voor elk lichaam. We dansen voor onszelf en oefenen geen choreografiën in voor toonmomenten.