0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Mental Coaching

Mental Coaching

Van destructieve relaties (narcisme) naar constructieve relaties

Je wordt begeleid om te leren omgaan met je situatie. Om het te begrijpen en aanvaarden en terug inzicht in jezelf te krijgen. Een destructieve relatie holt je persoonlijkheid uit, brengt je gezondheid in gevaar en berooft je van je levensvreugde. Een relatie kan gaan over je partner, baas, collega, vriend(in), ouder,…

Het is een proces waarin je evolueert van kwetsbaar naar weerbaar en zelfbewustzijn.

Mental coaching helpt je om je relatie te herstellen, in de eerste plaats met jezelf!

Ook al zit je in een destructieve relatie met je partner, famillielid, collega of kennis. Je leert terug om op je eigen benen te staan en een beter versie van jezelf te worden. Je komt terug in een constructieve relatie met jezelf en de ander.

 
Wat is Narcisme?

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben een groot gebrek aan empathie of medeleven. Werkelijk alles draait om henzelf. Gek genoeg denkt de buitenwereld vaak dat narcisten buitengewoon warme en zeer empathische personen zijn. Het zijn echter meesteracteurs, die mentale empathie gebruiken. Ze hebben geleerd mensen goed te observeren en perfect te reageren. Ze vullen verwachtingen en behoeften van anderen in, niet omdat ze dat willen of voelen, maar omdat ze weten wat het effect van dat gebaar zal zijn: bewonderd worden.

Een destructieve relatie maakt veel stuk.

Niet alleen die relatie, maar vooral de relatie met jezelf. Je herkent jezelf niet meer. Waar je vroeger zo sterk was, ben je nu als een schim van jezelf. Je stelt jezelf de vraag of je wel normaal bent en of het ooit nog goed komt.

Ik verloor bijna alles in mijn relatie met een narcist.

Mijn liefde, mijn werk, mijn (t)huis,… mezelf. Voor de buitenwereld is het onbegrijpelijk: hoe kan je in hemelsnaam in een relatie willen blijven die zo slecht voor je is? Ik wist toen niet dat ik te maken had met een man met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ik was gelukkig en dacht het grote lot te hebben gewonnen met deze man, die me beschermde en alles voor me deed. Wist ik veel dat dit een spel voor hem was, dat zijn liefde en empathie perfect geacteerd waren, nooit echt… Langzaam en subtiel geraakte ik gevangen in het web van deze relatie. Als een junkie verslaafd aan drugs. Zonder hem was ik niets meer. Ik begreep niet wat er gebeurde. Hoe kon de man die ooit zo perfect voor me was, mij zo onzeker maken, beschamen en vernederen? Het moest aan mij liggen… toch? 

Ik voelde dat het niet klopte, maar met mijn hoofd begreep ik er niks van.

Uiteindelijk besloot ik te vertrekken en hulp te zoeken, een lange en moeilijke zoektocht. Het leek wel alsof het probleem bij mezelf lag. Pas toen ik terecht kwam bij mijn therapeut werd het één en ander duidelijk. Zij legde de vinger op de wonde en vertelde me dat ik te maken had met een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Op dat moment kon ik beter begrijpen wat me was overkomen. Eindelijk kon ik mijn verhaal kwijt en werd ik gezien. Het was het begin van een lange weg terug naar mezelf. Een moeilijke weg, maar de enige die mogelijk was. 

Ik leerde terug op eigen benen te staan en werd niet de oude… maar wel een betere versie van mezelf. 

In mijn praktijk help ik mensen om zichzelf terug te vinden, te helen en hun eigen gevoelens en behoeften te leren kennen tijdens of na een destructieve relatie. Ik ging zelf deze weg. Ik noem het de weg van zwart naar wit.

Xien’a: Ik zie je. Ik hoor je. Ik begrijp je. meer info Xiena.be