0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Sportkine

Therapeuten

Sportkinesitherapie

Sportkiné betreft de revalidatie van sportletsels met als doelstelling om de patiënt (terug) naar zijn gewenst activiteitenniveau te brengen. Tijdens de verschillende fases van weefselherstel, werken we met de patiënt samen om het herstel zo goed mogelijk te bevorderen. De behandeling kan bv. bestaan uit manuele technieken gecombineerd met actieve bewegingen, afhankelijk van het stadium van de blessure. Naarmate de revalidatie vordert, wordt er steeds meer gefocust op de specifieke vereisten van de sport.

Aangezien wij geloven dat een blessure een opportuniteit vormt om de zwakke punten van een atleet te verbeteren, zullen we deze tijd ook benutten om naar het volgende niveau te groeien als sporter. De revalidatie vloeit dan over in performantie.

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, willen wij ook inzetten op de preventie van sportblessures. Samen met de sporter gaan we op zoek naar de zwakke schakel in het lichaam, en proberen we deze weg te werken, nog voor er klachten optreden.