Deprecated: Required parameter $email follows optional parameter $who in /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/includes/tb_actions.php on line 60 Deprecated: Required parameter $data follows optional parameter $who in /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/includes/tb_actions.php on line 60 Deprecated: Required parameter $email follows optional parameter $who in /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/includes/tb_actions.php on line 76 Deprecated: Required parameter $data follows optional parameter $who in /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/includes/tb_actions.php on line 76 Notice: wp_teambooking_session_d673d6c54decd61dbb74d82c436ff21c cookie cannot be set - headers already sent by /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/includes/tb_actions.php on line 60 in /customers/7/b/c/praktijkneerijse.be/httpd.www/wp-content/plugins/team-booking/src/TeamBooking/Cart.php on line 370 Logopedie – Praktijk Neerijse
0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Logopedie

OPGELET
Er is momenteel geen Logopedie mogelijk bij eQiLibre, gezien we op zoek zijn naar een nieuwe logopedist.
Je kan je via deze wachtlijst aanmelden.

Een logopediste onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen die moeilijkheden hebben op vlak van leren, stem, adem, taal, spraak en afwijkende mondgewoonten. Je leert met logopedie beter leren, ademen en spreken. Naast de klassieke logopedische behandeling vind ik het zeer belangrijk aandacht te besteden aan de motivatie en de beleving van het kind of de volwassene, alsook de samenwerking met ouders, school en andere hulpverleners zijn belangrijk om op deze manier tot een zo optimaal mogelijke begeleiding te komen.

Leerstoornissen: moeilijkheden op vlak van lezen, rekenen en spelling

Stemstoornissen: zowel een organische stemstoornis (afwijkingen aan het stemapparaat zelf bv. een verdikking, poliep, knobbels) als een functionele stemstoornis (verkeerd stemgebruik of verkeerd functioneren van het strottenhoofd) Deze kunnen (mede) veroorzaakt worden door o.a. verkeerde gewoonten, emoties, persoonlijkheid.  Symptomen van stemstoornissen kunnen zijn: heesheid of schorre stem, geen stemgeluid hebben, wegvallende stem, vermoeid of pijnlijk gevoel na spreken, regelmatig keelschrapen, gevoel van een prop in de keel, ademstoornissen, taalstoornissen, spraakstoornissen.

Ademstoornissen

Taalstoornissen

Spraakstoornissen

Afwijkende mondgewoonten: bv. habitueel mondademen, foutief slikken, duimzuigen.

Tijdens een eerste intakegesprek bespreken we samen de reden van uw afspraak, informatie en mogelijkheden over het verloop van de behandeling. U mag op dat moment al het eventuele voorschrift van de dokter meenemen, kleefbriefje van de mutualiteit en alle informatie waarvan u denkt dat deze nuttig zou kunnen zijn.

Daarna gebeuren indien mogelijk al de eerste onderzoeken. Na het afronden van dit onderzoek in de loop van de volgende sessies, worden de resultaten met u besproken.Vanuit mijn inzichten als adem- en stemtherapeut bekijk ik naast de klassieke logopedische behandeling ook de motivatie en beleving van het kind of de volwassene. Hoe ga je om met deze moeilijkheden, wat kunnen we hieruit leren. Zelfs bij kinderen kan dit ook reeds een plaats krijgen. Bijvoorbeeld: Laat je jezelf beïnvloeden bij het lezen door de druk van de tijd? Ben je wel genoeg aanwezig om stil te staan bij de regels van de spelling? Hoe voel je je wanneer je denkt te veel fouten te maken? … Ook de samenwerking met ouders, school en andere hulpverleners zijn belangrijk om op deze manier tot een zo optimaal mogelijke begeleiding te komen.

Therapeuten

Praktisch

  • voorschrift NKO arts