0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Leren met je lichaam

Inschrijven: Schrijf in bij interesse, je wordt op de hoogte gebracht indien er een lezing doorgaat of een online sessie wordt gegeven Online inschrijven
Wanneer: owv corona, wordt de datum later gepland
Sprekers: Anke De Broeck (Kinesitherapeut, KBOH, Inpp, Bodymap, Masgutova)
Prijs: €15/pp
Waar schoenvrije bovenzaal eQiLibre, Donkerstraat 2 in Neerijse
Meebrengen: binnenhuispantoffels, pen en papier
Info:anke@praktijkneerijse.be

Leren doe je altijd met lichaam en geest! Toch proberen we te veel, enkel vanuit onze geest te begrijpen. Zo zal ons hoofd snel “te vol” raken. Leren kost dan meer moeite, mogelijks verliezen we onze interesse, krijgen fysieke klachten of worden we emotioneel onstabiel. Ben jij nieuwsgierig hoe je een lerend lichaam aan de basis kan ondersteunen? Anke licht verschillende methoden toe: reflexintegratie inpp en bodymap saq, Masgutova, Braingym, Hendrickx, auditieve verwerking volgens Benaudira, oogmotoriek,…. Welke rol kan dit spelen bij Autisme, AD(H)D, dyslexie en andere leeruitdagingen? En hoe kan je kinderen, jongeren én volwassenen helpen om neuromotorisch rijper te worden, zodat ze zich beter in hun vel voelen op fysiek en emotioneel-mentaal niveau? Kom het ontdekken in de lezing  “Leren met je Lichaam!”

 

Anke De Broeck  is van opleiding kinesitherapeut (KULeuven). Ze volgde een specialisatiejaar psychomotorische therapie. Het plezier van het werken met kinderen en de uitdagingen die daarbij komen kijken was steeds een drijfveer om meer te leren over dit thema. Als eerste opleiding na de universitaire studies kwam ze in aanraking met “Kritische ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx”. Enkele jaren werkte ze in de praktijk van Prof. Hendrickx. Met deze methode kon ze naast psychomotoriek al heel wat meer kinderen helpen. Pas toen bij haar eigen zoon dyslexie werd vastgesteld en het vele oefenen op lezen/spelling en psychomotoriek/Hendrickx therapie nauwelijks vooruitgang bracht, was de motivatie om haar zoon toch te kunnen helpen immens groot. Zo kwam inpp op haar pad. Een grote doorbraak in de behandeling van haar zoon kwam na het integreren van reflexen en het behandelen van de auditieve verwerkingsstoornis met benaudira.  
“Ik ben opgelucht dat ik deze weg gevonden heb, ik ben mijn zoon dankbaar, want door zijn uitdagingen heb ik zoveel nieuws ontdekt. Niet alleen voor lezen en schrijven is de vooruitgang heel groot, ook emotioneel voelt hij zich veel beter in zijn vel. Dat is toch wat elke mama wil, een gelukkig kind”

 

Getuigenissen over lezing “leren met je lichaam” , voor 50 leerkrachten van freinetonderwijs
Ik wil je nog eens bedanken namens de hele opleiding. Ierdereen was onder de indruk. Je hebt onze ogen geopend! We hebben er nog doorheen het weekend vaak over gepraat. Velen willen graag nog eens een sessie. Super Merci! (Kwinten, 2019)