0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Leen Reners

Contact & Afspraak

Email (voorkeur): leenreners@gmail.com
Tel:  0472/473 597

Afspraken zijn te plannen elke maandag en donderdag tussen 10u en 20u.
Momenteel kan er enkel via de wachtlijst ingeschreven worden

Behandelingen

Groepslessen/workshops

  • creatieve workshops

Actuele groepslessen kan je hier vinden.

Tarieven

Logopedie Geconventioneerde logopediste. Terugbetaling mogelijk via mutualteit.

Tarieven zijn volgens de lijst van geconventioneerde logopedisten.
Mits een doktersvoorschrift wordt logopedie meestal terugbetaald door het riziv.

Over Leen

 
Als kind ben ik opgegroeid in Afrika in een warm gezin met een jongere broer en zus. Mijn moeder is een actrice en mijn vader een leerkracht vreemde talen. Er was veel tijd en ruimte voor creativiteit en expressie met muziek, woord, dans… En dat is een rode draad gebleven door mijn leven. Mijn opleidingen als woordkunstenaar en later als logopediste hebben ervoor gezorgd dat ik al 25 jaar lang kinderen, jongeren en af en toe volwassenen probeer te ondersteunen in vaardigheden die met stem, spraak, taal en leren te maken hebben. 

Concreet wil dat zeggen dat ik ontwikkelingstherapeute ben voor kleuters en jonge schoolkinderen met een vertraagde of gestoorde spraak- en/of taalontwikkeling. Hiernaast begeleid ik kinderen tussen 6 en 18 jaar met leermoeilijkheden of -stoornissen, zoals bijvoorbeeld dyslexie, dysorthographie, aandachtsproblemen, organisatie van de studie.

De relatie tussen kind en therapeut is voor mij van essentieel belang. Je kunt enkel tot leren komen als je je veilig voelt. Faalangst is zeer belemmerend. Leren begint bij motiveren. Respect voor de gevoelens en gedachten van een kind zijn belangrijk. Ik besteed dus veel aandacht aan de individuele relatie met mijn cliëntjes in de praktijk en maak een behandelingsplan op samen met de school en ouders die op maat van elk kind is.

Ik geef ook al jarenlang kinder-en jeugdtoneel. Vroeger samen met mijn moeder (actrice) en nu bijgestaan door mijn 3 muzikale dochters.   

Naast de logopedische praktijk en mijn job als therapeute in een centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg organiseer ik dus af en toe creatieve workshops voor kinderen  in woord- en plastische kunst . Deze (meerdaagse) workshops kunnen aangevraagd worden tijdens vakantieperiodes. Een minimum van zes deelnemers is vereist.

Ook volwassenen die zich willen bijscholen in ‘welbespraaktheid’ of last hebben van sprekersangst of podiumangst kunnen bij mij terecht.