Laden…
0494 89 97 19
Donkerstraat 2, Neerijse

Kinesitherapie

Met kinesitherapie zal de genezing op gang gebracht worden door beweging. Een breed scala aan technieken, die wetenschappelijk gestaafd zijn, worden toegepast. De evaluatie, therapie en revalidatie van bewegingsfouten en -tekorten staan centraal.Kinesitherapie voor rug en nek

Met mobilisaties, zachte manipulaties en oefentherapie zal rug en nek meer ontspannen en sterker worden. Ook bij chronische rugklachten (van de onderrug) is deze therapie zeker aangewezen.

Therapeuten: Lynn De Neef
Anke De Broeck (bij chronische rugklachten)


Kinderkiné en psychomotoriek

Psychomotorische begeleiding bij uitdagingen op vlak van fijne en grove motoriek, weerbaarheid, evenwicht, angsten,…

Therapeuten:  Anke De Broeck


Manuele lymfedrainage 

Een zacht uitgevoerde stimulatie van het lymfesysteem met als doel het afvoeren van afvalstoffen en opgestapeld vocht én de opbouw van de weerstand van het lichaam (stimulering immuniteitssysteem).

Therapeuten: Lynn De Neef  en Anke De Broeck


Manuele therapie

Stijve gewrichten worden middels mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere kortere beweging) in beweging gebracht. Naast deze intensieve behandeltechnieken worden ook rustige technieken gebruiken ter ontspanning van de zachte weefsels.

Therapeuten: Lynn De Neef


Perinatale kinesitherapie

Als voorbereiding op de zwangerschap (ademhaling, houdingen, …) en begeleiding na de zwangerschap (bekkenreëducatie en buik en rugspiertraining)

Therapeuten: Lynn De Neef


Pre- en postoperatieve kinesitherapie

Revalidatie na een operatie door middel van mobilisaties van gewrichten, oefentherapie, manuele therapie,…

Therapeuten: Lynn De Neef


Triggerpunttherapie en dry needling

Triggerpunten (drukpunten) zijn voelbare (pijnlijke) verhardingen in het spierweefsel die plaatselijk, of op een andere locatie, pijn veroorzaken. Deze punten worden losgemaakt door een druk uit te oefenen of met hele fijne naaldjes in te prikken.

Therapeuten: Lynn De Neef