Laden…
0494 89 97 19
Donkerstraat 2, Neerijse

Helga Buffels

Over Helga

Helga Buffels is in “afkoppeltijd” 

 “In januari 2019 trok ik mijn loopbaan & life coaching-stekker uit. Hoofdfocus was mijn gezin dat in mijn beleving mijn verhoogde aandacht broodnodig had. Spiegeltje spiegeltje ... Al snel werd ik me dankzij mijn gezin bewust van een sterke nood aan zelfzorg. Wat bedoeld was als even een tijdje eruit gaan, zijn ondertussen al 8 intense maanden geworden van leren aan een hoog tempo.

Een tijd om in verstilling en rust te gaan waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Een diepzielduik in mijn eigen persoonlijk ontwikkelingsproces, zinvol om mijn volgende stappen te laten ontstaan. 

Een tijd waarin dat proces de hoofdmoot was en is, en niet een bijproduct. Ik bracht mezelf tot nieuwe inzicht en een gezondere levenshouding door schrijven naar bewustzijn, yoga, meditatie,  psychologie, atlascorrectie, systemisch werk met clownerie, vier/vijf elementenleer, lichaamswerk en creatieve expressie en bovenal ook door in contact zijn met gelijkgestemden.

Mijn volgende stapsteen zal nog steeds gelinkt zijn aan verbreding en verdieping van bewustzijn. Werken aan een betere wereld van binnenuit. Niet enkel mentaal en emotioneel - zoals ik hoofdzakelijk werkte - maar ook meer vanuit de zingevende en fysieke laag. Ik voel me terug als een kind in de kleuterklas, verwonderd over hoeveel ik nog te leren heb in die andere domeinen. Het maakt mijn plaatje helderder: Hoe kan ik door dichter bij mezelf te leven een realiteit creëren gekenmerkt door geluk en overvloed ...

Hoewel de groepspraktijk als werkplek geen deel meer uitmaakte van mijn leven de voorbije maanden, voelt de verbinding met eQiLibre sterker dan ooit. Het zal – zoals het nu aanvoelt – niet de laatste keer geweest zijn dat ik er mijn kennis, inzichten en ervaring deel en uitwissel. Lezingen, workshops, individuele begeleidingen. De vorm is me nog niet bekend. Het is nog te vroeg. Het is een periode waar het oude nog niet voldoende is weggeëbd en het nieuwe zich nog niet helemaal heeft aangekondigd. Een periode van ongekende deuren die ik elke dag wat meer ontsluit. Het kind zit 8 maanden in de baarmoeder. Nog even geduldig afwachten.

Mijn immense dank gaat uit naar mijn collega’s met wie ik samen mocht werken en groeien. Bijzondere dank aan Anke en Jan, die voor mij een hefboom waren in mijn bewustwordingsproces zowel door hun professionele behandelingen als door hun rakende woorden die blijven nazinderen.

Uiteraard ook een grote danku aan alle mensen met wie ik een tijdje mee mocht lopen in een coachingtraject. In mijn ontmoetingen rond jullie thema’s kon ik ook mijn eigen uitdagingen en dromen helderder zien.”