0494 89 97 19
Donkerstraat 2 3040 Neerijse

Cin Sommerijns

Contact

cin@yogapunt.be

Groepslessen

  • Hatha yoga
  • Zwangerschapsyoga
  • Bedrijfsyoga
  • Individuele yoga

Actuele groepslessen kan je hier vinden.

Over Cin

k ben Cin Sommerijns, mama van 3 schatten, Niel (2007), Ceres (2009) en Elias (2017). 

Yoga maakt al van soorten uit deel mijn leven. Als 10-jarig meisje volgde ik kinderyoga. Ik vond het heerlijk en had de microbe al snel te pakken. Vele jaren en twee kindjes later, volgde ik de kinderyoga-opleiding, want ik wou ook zelf yoga gaan geven en kinderen (en later ook volwassenen) laten voelen wat yoga met je en voor je kan doen.

In de hectiek van het alledaagse leven durf ik mezelf al eens voorbij te hollen.  Daarom doet yoga me zoveel deugd, ik neem dan wel de tijd om stil te zitten, bewust te ademen en te voelen. Yoga houdt dus niet alleen mijn lichaam sterk en lenig, maar zorgt mee voor rust. Op weinig andere momenten van de dag ben ik zo diep aanwezig en aandachtig, dan tijdens mijn yoga-beoefening.

Yoga zorgt ervoor dat ik ga kijken wat mijn lichaam nodig heeft, hier en nu. Ik ervaar hoe krachtig het is om in mijn eigen kern te komen, bij wat mij bezielt en waar ik uit mijn hart voor sta.

In 2013 startte ik de 4-jarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha-school voor Yoga en Wijsbegeerte, in Bilthoven (Utrecht). Een activiteit erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en door de Europese Yoga Unie.   

Ik heb me in mijn laatste zwangerschap – gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.

Gevolgde opleidingen

2013-2018 Saswitha Yoga en Wijsbegeerte, Bilthoven (500u)

2018 Ademtherapie (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2017 Anatomie, fysiologie (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2017 Specialisatiejaar Zwangerschapsyoga (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2016 Basisopleiding Kindercoach (Helen Purperhart – Almere)

Ayurvedische massage 2014 (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2013 Basisopleiding Shernborne (vzw Tiralala)

2009 Opleiding Kinderyogadocent (vzw Kreakatau)

2004 Leraar Secundair Onderwijs Economie, Nederlands (Erasmushogeschool Brussel)

Ervaringen

  • Cin is een zachte en lieve vrouw die de tijd neemt om alle oefeningen goed uit te leggen. Ik volgde zowel de pre- als postnatale yoga en kwam telkens volledig tot rust! Ik zou het zo opnieuw doen. (M.S.)
  • De zwangerschapsyoga bij Cin is een echte aanrader. Cin houdt bij de oefeningen rekening met jouw eigen mogelijkheden. Ik kwam telkens helemaal ontspannen thuis (S.D)
  • Cin is een zeer ervaren en hele lieve lesgeefster. Zalige yoga lessen!
  • Je woorden tijdens de yogales klinken als poëzie in mijn oren. Het is aangenaam hoe jij je les opbouwt en de aandacht naar onze adem laat gaan. Prachtig gewoon! Dank je wel! (D.H.)