Laden…
0494 89 97 19
Donkerstraat 2, Neerijse

Catharina Delmarcel

Contact

catharina@praktijkneerijse.be 
alg nummer : 0494 899 719

Catharina schrijft momenteel aan haar boek en doet tijdelijk geen consulten.
Voor voedingsadvies kan je nu terecht bij Sandra

Over Catharina

Je goed voelen met gezond en lekker eten, ja graag! Maar hoe doe je dat precies in je drukke leven? En is wat we vandaag weten over gezonde voeding niet heel anders dan wat onze ouders dachten? Als voedingsconsulent maak ik jou graag wegwijs in deze nieuwe wetenschap en help je om stap voor stap kleine wijzigingen te maken in je eet- en leefpatroon. Kleine veranderingenmet een grote impact. De chronische klachten van mijn dochtertje (neus-keel-oorziekte, verteringsproblemen) en mij (CVS, schildklierziekte) waren voor mij jaren geleden de aanleiding om me te gaan verdiepen in wat voeding voor ons gezin kon betekenen. En wat we ervaarden was een revelatie. Vermoeidheid, symptomen en overgewicht die wegsmolten als sneeuw voor de zon. Alleen door iets anders op je bord te leggen! En toch aten we er niet minder lekker om. Tijdens mijn opleiding leerde ik bovendien dat goed eten een heel persoonlijk verhaal is, geen twee lichamen zijn dezelfde. En dat voeding meer is dan wat je eet. Ontspannen, goed slapen, een beetje bewegen en vervulling vinden in je dagelijkse bestaan. Die dingen ondersteunen je goede voornemens in de keuken. In mijn praktijk krijgen ze dus ook een plekje.

Behandelingen en Groepslessen

Infosessies voedingsadvies

 

Voedingsadvies voor kinderen en volwassenen

Praktisch: Neem je voedingsdagboek mee  

Volwassenen

Heb je verteringsproblemen, is je buik opgeblazen en pijnlijk, reageer je slecht op bepaalde voedingsmiddelen? Ben je constant moe of humeurig, heb je problemen met slapen of pijnlijke gewrichten? Voel je je niet lekker in je lijf, wil je graag wat slanker zijn of heb je na alle mogelijke diëten het plezier in eten verloren?

Wat je eet heeft een enorm effect op hoe je je voelt. Daar zijn we ons allemaal steeds meer van bewust. Daarom is het ook zo mooi om te zien hoe zelfs kleine aanpassingen aan je eetpatroon, een grote impact kunnen hebben.

Tijdens het intake-consult krijg je eerst meer informatie over hoe voeding werkt in je lichaam. Zodat je zelf begrijpt hoe je gezondere keuzes kan maken. Aan de hand van een vragenlijst en een voedingsdagboek van drie dagen (je krijgt dit van tevoren toegestuurd) gaan we kijken wat er in jouw systeem gaande is. We kijken wat jij graag wilt veranderen en doen dat op jouw tempo.

Tijdens het vervolgtraject gaan we samen aan de slag. Stapje voor stapje word je begeleid naar een natuurlijker eetpatroon. We houden het doenbaar en leuk. Met concrete tips en advies op maat.

Alleen voor wie lekker wilt eten, niet wilt hongeren en bereid is om anders naar voeding te kijken!

Kinderen

Kinderen kunnen heel sterk reageren op iets in hun voeding. Dan klagen ze van hoofdpijn, buikpijn, diarree, hebben ze neus-keel-oor-klachten of kunnen ze niet goed doorslapen.

Ook hun gedrag kan erdoor beïnvloed worden. Ze kunnen niet goed opletten in de klas, worden rusteloos, tegendraads of zelfs agressief. Het recente onderzoek van de Universiteit Utrecht bewees het verband tussen darmproblemen en autistisch gedrag.

Zelfs al eet je gezin gezond, toch kan het zijn je kleine spruit bepaalde stoffen niet goed verteert. Door deze een tijdje te elimineren, kom je er vanzelf achter welke dat zijn. Want bij kinderen zie je al snel resultaat van een aangepast dieet.

We vervangen dus bepaalde producten door even lekkere alternatieven. En ondertussen zorgen we voor alle voedingsstoffen die nodig zijn om gezond, groot en sterk te worden.

Tarieven

Meer info bij inschrijving van de groepsles

 

Gevolgde opleidingen

  • Intergrative Nutritional Therapist (Institute for Integrated Nutrition, NY)
  • Yogadocent (in opleiding, Saswitha, Utrecht)
  • Kinderyogadocent (Kreakatau, Korbeek-Dijle)
  • Opleiding energetische therapie (De Leerweg, Nijmegen)
  • Reikimaster (Roger Weston Reiki Training, Australië)
  • Ervaring Zelfstandig voedingsconsulent en health coach (Hamme-Mille)
  • Yogadocent voor kinderen (Kreakatau)
  • Zelfstandig energetisch therapeut
  • Docent Bachbloesemtherapie

   

Ervaring