Laden…
0494 89 97 19
Donkerstraat 2, Neerijse

Brenda Van Strijthem

Mental coach destructieve relaties en narcisme

www.xiena.be

Je kan een afspraak maken via mail of telefonisch, sms

brenda@praktijkneerijse.be
0473/381688

Gelieve er rekening mee te houden dat ik tijdens consulten niet bereikbaar ben. Laat dan gerust een boodschap en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Over Brenda

Op mijn tocht door het leven kwam ik al op jonge leeftijd meermaals in aanraking met personen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Toen had ik nog geen idee dat dit een naam had. Wel bracht het me behoorlijk uit evenwicht.

Na mijn jarenlange relatie met een narcistische partner, ging ik op zoek naar antwoorden. Pas toen ik werkelijk begreep wat narcisme was, werd me duidelijk wat er zich telkens weer opnieuw had afgespeeld in die ‘moeilijke’ relaties in mijn leven. Ik kon het een naam geven en het voelde als een bevrijding om het patroon te kunnen doorbreken.

Ik leerde mezelf kennen en ontdekte een nieuwe ik. Ik werd niet terug de oude, maar wel een betere versie van mezelf.

Ik werd door mijn hulpverleners aangespoord om iets te doen met mijn ervaring. Ook voor mezelf voelde het bijna als een plicht. Door mijn eigen ervaring herken ik de angst op mensen hun gezicht, hun onzekerheid, het schuldgevoel, de schaamte,… Heel mijn leven al vertellen mensen spontaan hun verhalen aan mij en vertrouwen ze me hun hart toe. De stap naar therapeut worden voelde dan ook heel natuurlijk.

Behandelingen en groepslessen

Een destructieve relatie maak veel stuk.
Niet alleen die relatie, maar vooral de relatie met jezelf. Je herkent jezelf niet meer. Waar je vroeger zo sterk was, ben je nu als een schim van jezelf. Je stelt jezelf de vraag of je wel normaal bent en of het ooit nog goed komt.

In mijn praktijk help ik mensen om zichzelf terug te vinden, te helen en hun eigen gevoelens en behoeften te leren kennen tijdens of na een destructieve relatie.

Behandelingen:

 • individuele sessies: mental coaching destructieve relaties & narcisme

Groepslessen:

 • praatgroep voor slachtoffers van destructieve relaties en narcisme

Lezingen:

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben een groot gebrek aan empathie of medeleven. Werkelijk alles draait om henzelf. Gek genoeg denkt de buitenwereld vaak dat narcisten buitengewoon warme en zeer empathische personen zijn. Het zijn echter meesteracteurs die hebben geleerd mensen goed te observeren en perfect te reageren. Ze vullen verwachtingen en behoeften van anderen in, niet omdat ze dat willen of voelen, maar omdat ze weten wat het effect van dat gebaar zal zijn: bewonderd worden.

Data voor de infosessies over narcisme kan je terugvinden in de kalender.

TARIEVEN:
Intakegesprek (1,5u-2u): € 80
vervolgsessies (1u): € 60

In het intakegesprek bekijken we of het ‘klikt’ en we samen op pad kunnen gaan.

Er is geen bancontact aanwezig.

Gevolgde opleidingen

 • workshop ‘de huis-tuin-en-keukenpsychopaat’ – Jan Storms (2020)
 • workshop ‘kinderen in een destructieve relatie’ – Jan Storms (2020)
 • verbindende communicatie - educatieve academie Antwerpen (2018-2019)
 • grok spel - Justine Mol Nederland (2019)
 • omgaan met heerlijke lastige mensen - VSPW Gent (2019)
 • themagecentreerde interactie - VSPW Gent (2019)
 • psychologie - VUB Brussel (eerste jaar, 2012-2013)
 • bachelor boekhouden-fiscaliteit - Hogeschool Gent (2004-2007)
 • economie-wiskunde - KA Geraardsbergen (1989-1995)